TÂRG DE CRĂCIUN LA PRAGA

3
 
Transport
Perioada 15.12.2023-17.12.2023
Oferta speciala
 
195
persoana/2 nopti/loc in camera dubla/tripla

Prezentare generală Praga

Praga are diferite supranume, de la „mama orașelor”, la "Orașul celor o 100 de turnuri" sau "Orașul de aur". Străbătută de râul Vltava, peste care se arcuiesc nouă poduri, Praga îmbină extravaganța catolică a Romei cu grandoarea nordică a orașului Bruxelles și eleganța aristocratică a Parisului.

Capitala Cehiei este una dintre cele mai populare destinații din Europa de est. Turiștii sunt în principal atrași de frumusețea "fizică" a orașului, arhitectura acestuia veche de peste 600 de ani, s-a păstrat într-o stare excelentă, parcă neatinsă de războaiele ce au răvășit continentul. Centrul orașului este un imens muzeu în aer liber, este compact, ajungându-se ușor la oricare dintre principalele puncte de interes. În mijlocul acestei zone se află castelul Hradèany, la vest de râul Vltava, și Vechiul și Noul oraș (Staré Mesto și Nové Mesto) către est, unite de impozantul Pod Charles. Vechiul oraș este un labirint de străzi, alei și pasaje care converg spre o imensă piață centrală, Staromestské Namestí. De asemenea, Josefov Ghetto, vechiul cartier evreiesc este o parte a acestei zone. Noul oraș, în contrast cu Vechiul oraș, este foarte modern și străbătut de bulevarde largi, cel mai cunoscut dintre acestea fiind Wenceslas Square, bulevard ce duce până la clădirea Bibliotecii Naționale.

Programul excursiei

 

Ziua 1  (15.12.2023)

·                                      05: 15 – Îmbarcarea din ALEȘD // 05.45 Îmbarcare din ORADEA – ȘIRUL CANONICILOR. Plecare spre PRAGA cu opriri scurte pe traseu. Sosire în  Praga aprox.ora 16:00 – Check in TOPHOTEL PRAHA 3*. În jurul orei 17:00 plecăm spre Piața Wenceslas (Václavske námìstí) cu Muzeul Național și statuia ecvestră a Sfântului Wenceslas – patronul sfânt al Boemiei. Este inima comercială a orașului, din ea pornind câteva străduțe cu magazine cochete, admirăm hoteluri minunate, artere comerciale, magazine cu bijuterii și cristaluri de Bohemia. Servirea cinei .

 

Ziua 2 (16.12.2023)

·      08: 00 – Servirea micului dejun la hotel

·                 09 : 00 – Poposim în Orașul de Sus unde vizităm: Castelul Hrad - un ansamblu superb de palate rezidențiale, curți interioare, porți și biserici, dintre care se remarcă: Palatul Regal și Biserica Sf. Gheorghe. Bijuteria Hradului este catedrala gotică Sf. Vitus, una dintre cele mai frumoase biserici ale Cehiei. Ne oprim și pe Uliţa de Aur - cea mai îngustă stradă din Praga și asistăm la schimbul de gardă de la ora 12 : 00

·                 12: 30 – Coborâm pe străduțele pietruite spre Podul Carol (Karluv Most) – cel mai faimos pod medieval din Praga, construit din piatră; servim apoi prânzul la unul din restaurantele cu specific local, recunoscute pentru mâncărurile savuroase, dar mai ales pentru berea Plzen (neinclus)

·                 14 : 00 – Ne continuăm drumul spre Piața Orașului Vechi – cel mai frecventat loc din Praga (Staromestske Namesti), cu: Biserica Sf. Maria din Tynn și celebrul Turn al Primăriei, cu ceasul astronomic vechi de peste 500 de ani. Pe străduțele Orașului vechi găsim magazine pline de: jucării din lemn, obiecte din porțelan, cristal de Bohemia, lumânări parfumate, bijuterii superbe, pălării, păpuși de porțelan, alte obiecte de artizanat; Scurtă oprire în cartierul evreiesc Josefov – vedem ultimele rămășițe din vechiul ghetou evreiesc

·                 17 : 00 – Aprinderea luminițelor din pomul de Crăciun și spectacolul Ceasului Astronomic; Timp liber pentru plimbări, cumpărături la centrul commercial Palladium sau vizite individuale

·                                      19 : 30 - 20 : 00 – Reîntoarcere la hotel; servirea cinei

Ziua 3 (15.12.2023)

·                                      08 : 00  –  Servirea micului dejun la hotel

·                                      09 : 00 – Pornim spre Bratislava. Vizită în centrul vechi al Bratislavei – vechea Primărie și Castelul Bratislava și 2 ore shopping în centrul comercial (servirea prânzului – neinclus)

·                                      17 : 00 – Reîntoarcere spre casă

 

·                                      01 : 30/02 : 00 – Sosire în jurul miezului nopții în țară (oră aproximativă în funție de trafic, condiții meteo și formalități vamale și alte evenimente neprevăzute!!!)

TARIF- 195 Euro/persoană/loc în cameră dublă sau triplă

SERVICII INCLUSE

-  Transport cu autocar modern pe ruta Alesd- Oradea – Praga și retur

-          Cazare 2 nopţi la hotel 3***

-          Mic dejun tip bufet+ cină

-          Asistență turistică pe toată perioada sejurului – însoțitor ghid român 

Tariful nu include:

           - asigurare medicală, 3 zile – 30 RON/persoană

- intrările la obiectivele turistice ( aprox.30 Euro/persoană)

- masa de prânz

- alte servicii nespecificate în program

 

Notă: Tariful este calculat pentru grup minim 35 de persoane pentru autocar. În cazul în care nu se întrunește grupul minim se va achita o taxă suplimentară de 10 eur/persoană

 

Detalii și informații suplimentare la telefon:

0722 692 199

 

Persoană de contact: DIANA FOGHIȘ – Manager turism

Observaţii – pentru minori este necesară împuternicirea făcută la notar de către părinţi pentru persoana însoţitoare pentru a putea părăsi ţara, precum şi cazierul judiciar al acesteia, nu mai vechi de 1 lună.

Agenția își rezervă dreptul de a modifica ordinea vizitelor în funcție de condițiile meteo sau alte evenimente neprevăzute fără a afecta însă conținutul programului și doar dacă este absolut necesar!

Rezerva acum

Sunt de acord cu Termenii si Conditiile rezervarii