Circuit Antalya- Cappadoccia

Zbor din Oradea

4
 
Transport
Date plecare 1.06;08.06;27.07;17.08;31.08;7.09;14.09;21.09.2023
Oferta speciala
de la
 
600
persoana/pachet 7 nopti/demipensiune

Circuit Cappadocia

 

Antalya - Konya – Cappadocia – Manavgat

 

Ziua 1. Zbor  Romania – Antalya ( aprox. 2 ore ) (in functie de orasul de plecare ales: Arad, Baia Mare, Bucuresti, Craiova, Cluj, Oradea, Suceava)

Prezentare la aeroport cu 3 ore inaintea zborului catre Antalya. Efectuarea formalitatilor vamale si imbarcare. Sosire in aeroportul din Antalya si transfer cu autocarul la hotel. Cazare in Antalya şi cina.  

Ziua 2. Antalya – Konya – Nevsehir  

Mic dejun. Plecare spre orasul Konya, important centru istoric, religios si cultural din Anatolia Centrala. Faima orasului se datoreaza si cunoscutului filozof, poet si ganditor Mevlana, maestrul fondator al ordinului dervisilor rotitori. Astfel, Muzeul Mevlana reprezinta principalul punct de atractie pentru toti vizitatorii orasului. Aici putem cunoaste detalii despre activitatea si filozofia de viata a dervisilor.  

Nu putem pleca din oras  fara a ajunge la Muzeul Faiantei, Muzeul Sculpturii, trecand prin parcul Alaeddin Tepe spre ruinele Palatului Alaeddin Kaykubad. Vom cunoaste mai bine cultura si arhitectura islamica cu ajutorul a doua din moscheele symbol ale orasului: Alaeddin Camii si Aziziye Camii.  

Pornim spre orasul Nevsehir, oprind pe drum la orasul subteran Saratli (Kirkgoz). Descoperim tunelurile si incaperile subterane..Cazare la hotel in Nevsehir. Cina.  

Ziua 3. Göreme – Zbor cu Balonul cu aer cald  

Zborul cu balonul cu aer cald ofera o experienta de neuitat si cea mai completa priveliste a zonei.

Mic dejun. Orasul Göreme este considerat unul din cele mai spectaculoase locuri din lume, un adevarat muzeu in aer liber. Peisajul uimeste prin unicitatea formatiunilor in stanca, urmare a eroziunii vântului, apei și activității vulcanice de-a lungul timpului.

Continuam cu Muzeul in aer liber Goreme, una din cele mai populare atractii din Cappadocia, aflat pe lista Patrimoniului UNESCO inca din anul 1985. 

Muzeul gazduieste biserici sculptate in stanca bine conservate, cu fresce și picturi care datează încă din secolul al X-lea și cele mai bune exemple de artă bizantină din Cappadocia. Regiunea formează o vale care include biserici, capele, săli de mese, toate sculptate in stanca. Biserica Neagra, Biserica Marului, Biserica Tokali, Biserica Serpilor, Capela Sfanta Barbara Chapel si Capela Sfanta

Ecaterina merita pe deplin o vizita.

Continuam trecand prin Guvercinlik Vadisi (Valea Porumbeilor), nume dat de multitudinea de case de porumbei sculptate de om in stanci. In Cappadocia porumbeii erau folositi pentru hrană și îngrășământ pentru sol. Sosire la hotel. Cina.

Excursie optionala : Baie Turceasca 

 

Ziua 4. Avanos – Uchisar  

Excursie optionala : Jeep/Quad Safari 

 

Mic dejun. Pornim catre orasul Avanos, unul din cele mai importante centre turistice si artistice din zona, cunoscut pentru atelierele sale de ceramic traditionala. Vom vizita unul din aceste ateliere pentru a urmari o demonstratie a mesterilor olari. Avem ocazia, cu ajutorul acestora, sa facem propriul vas de lut.  Vom cunoaste ulterior si alti artizani din zona, oprindu-ne la un magazin de covoare traditionale lucrate manual si la o fabrica de onyx. 

Tot astazi vom vedea unele din cele mai cunoscute locuri si formațiuni geologice din Cappadocia: Valea Călugărilor (Pașabag), Hornurile Zânelor, Valea Devrent si cele Trei Frumoase.

Continuam spre al doilea oras din programul de astazi, Uçhisar. Aici ne asteapta cel mai inalt punct din Cappadocia, castelul Uchisar –o fortificație construită atat de natură, cat side om în stânca muntelui. Ne întoarcem la hotel. Cazare si Cina

Excursie optionala : Seara Turceasca    

Ziua 5. Nevsehir – Antalya 

Dupa Mic dejun pornim catre Antalya, oprind pe drum la un vechi caravanserai si continuam catre cazare. Cina.

Ziua 6. Tur de oras Antalya si cascada Karpuzkaldiran

Mic dejun. Excursie la cascada Karpuzkaldiran.

Vizita panoramica a Antalyei. Vom cunoaste principalele atractii ale orasului: cartierul Kaleici, Minaretul Yivli, Turnul cu Ceas de la Kale kapisi, Poarta lui Hadrian. 

Ajungem in zona Portului Vechi, cu magazine pentru shopping, cafenele, ambarcatiuni moderne, galerii de arta.Cazare la hotel. Cina.

Ziua 7. Antalya – plimbare cu vaporul Manavagat  

Mic dejun. Timp liber, va propunem o plimbare cu vaporașul in Manavgat. Cazare. Cina.

 

Excursie optionala : Croaziera Manavgat 

 

 

Ziua 8. Antalya – Romania (se zboara catre acelasi aeroport de unde s-a facut plecarea)

 

Mic dejun. Transfer catre aeroportul Antalya pentru zborul spre Romania.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TARIFUL  pornește de la 600 Euro/persoana și INCLUDE:

 

      transport avion Oradea – Antalya – Oradea, zbor direct (Plecarea se face din oricare din oraşele: Arad, Baia Mare, Bucuresti, Craiova, Cluj, Oradea, Suceava)

      bagaj cala + bagaj mana

      taxe aeroport

      7 nopți de cazare /loc in camera dubla la hotel de 4* 

      demipensiune (7 mic dejun + 7 cine )

      transfer de grup aeroport – hotel - aeroport

      transport autocar pe durata programului

      ghid local in Cappadocia

      insotitor de grup de limba romana; 

      Orasul subteran Saratli

      Muzeul in aer liber Goreme

      Valea Porumbeilor

      Tur panoramic Uchisar   Valea Dervent   Muzeul Mevlana. 

      Valea Călugărilor

      Cele 3 Frumoase

 

 

Servicii neincluse:

 

      asigurare de calatorie (storno si medicala - Covid)

      bacsis ghid si soferi

      orice alte servicii nementionate ca fiind incluse

 

EXCURSII OPȚIONALE**:  (se achită local) 

      Seară turcească

      Manavgat Boat Tour (prânz inclus) 

      Plimbare cu balonul cu aer cald 

      Baie turcească - Hamam 

 

**Preturile excursiilor optionale sunt informative, acestea se achita local la sosirea in destinatie catre ghidul local.

 

 Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in funcţie de anumite situaţii speciale. 

 

 

 

Grup minim 25 pers.

 

      Pentru un grup de 15-24 persoane, pretul se majoreaza cu 40 euro/persoana. 

 

 

      Pentru un numar mai mic de 15 participanti circuitul se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba mijlocul de transport sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. 

Rezerva acum

Sunt de acord cu Termenii si Conditiile rezervarii