Casa Savri Sighișoara

CASA SAVRI ESTE O CLĂDIRE MONUMENT ISTORIC DE CLASA A (DE INTERES NAŢIONAL), CARE FACE PARTE INTEGRANTĂ DIN ZONA PROTEJATĂ CU VALOARE MONDIALĂ (UNESCO).

4
 
Transport
Ofertă specială
de la
 
65
cameră dublă standard/mic dejun/noapte

Aflată undeva la graniţa dintre secole, acolo unde istoria şi-a lăsat adânc amprenta, in inima fermecătoarei Transilvania, mai exact la baza boemei cetăţi Sighişoara, pensiunea Casa Savri este un colţ de timp apus şi de legendă, care vă asteaptă să îi călcaţi pragul. Aceasta este localizată pe Uliţa Morii ( Muhlgasse) care a fost cea mai îngustă porţiune de drum European. Denumirea străzii face referire la moara amenajată pe braţul Tarnavei Mari la capătul strazii.

Pensiunea este localizată în cea mai veche clădire datată din Sighişoara, dupa cum dovedesc inscripţiile de pe fresca faţadei (anul 1568). La aceea dată proprietarii casei aveau iniţialele trecute pe faţadă M şi J, împreună cu tălpile unor încălţări, fapt care dovedeşte meseria proprietarului: meşter cizmar. Procesul de restaurare al pensiunii ne aminteşte de stilul unui muzeu, iar astăzi oaspeţii pot admira aici obiecte adunate în decursul anilor şi o colecţie impresionantă de unelte de muncă ale mesteşugarilor din diferite perioade de timp.

Casa Savri este o clădire monument istoric de clasa A (de interes naţional), care face parte integrantă din zona protejată cu valoare mondială (UNESCO). Aceasta este, de asemenea, un veritabil muzeu dedicat mesteşugarilor, cu piese autentice , vechi, lucrate manual, strânse din zona Transilvaniei. Mobilierul este din lemn masiv, recondiţionat la cele mai înalte standarde, întregul proces al restaurării desfăşurându-se pe o perioadă de peste 7 ani.

Pensiunea este situată la poalele cetăţii medievale Sighişoara, la două minute de centrul comercial şi istoric.

Câteva din cele mai populare activităţi ale oaspeţilor nostri, pentru un preţ decent sunt: tur de biciclete pe colinele Transilvaniei, relaxare în Salină,plimbări în localităţile din împrejurimi: Malancrav, Biertan, Viscri, Saschiz şi închirieri de costume medievale. De asemenea, vă putem aranja un ghid local sau chiar toboşarul cetăţii Sighisoara, care să vă faca turul obiectivelor turistice de interes major din cetatea medievală.

CAMERE

Fiecare cameră are un stil aparte, atat în ceea ce priveşte mobilierul cât şi elementele de decor. De asemenea, fiecare camera beneficiază de o baie proprie, cu cele mai bune dotari (prosoape albe fine, articole de toaletă de calitate superioară, papuci de casă şi uscător de păr), incluzand produse de îngrijire corporala de înaltă calitate.

CRAMA

Crama are un tavan din grinzi de stejar asezate pe lespezi de piatră unic în zona Sighişoarei .

TERASA

Ca oaspete al pensiunii noastre aveţi acces la terasa cu vedere la Cetatea Medievală Sighişoara, cu mese de picnic şi echipament pentru grătar. De asemenea, puteţi admira aici uneltele de muncă ale mesteşugarilor, obiecte ce reprezinta o parte din elementele autentice ale pensiunii. Va aşteptăm în fiecare dimineată cu micul dejun pregătit cu bucate tradiţionale, cu cafea aromată şi sucuri naturale, pâine de casă, brânzeturi, cărnuri locale dar, mai ales, cu fructe proapete de sezon.

 

Camera

Ianuarie Februarie

Martie

Aprilie

Mai

Iunie-Iulie-August-Septembrie

Octombrie

Noiembrie

Decembrie

Hilda

(dubla standard)

65  EURO

 

65 EURO

75 EURO

65 EURO

Sofia

(dubla standard)

65 EURO

 

65 EURO

75 EURO

65 EURO

Elisabeta

(dubla superioara)

75 EURO

75 EURO

85 EURO

75  EURO

Rozalia

(tripla superioara)

85  EURO

90 EURO

95  EURO

85  EURO

Franceska

(dubla superioara)

85 EURO

90  EURO

95 EURO

85  EURO

Regina

(suita duplex)

90 EURO

95  EURO

105 EURO

95 EURO

Wilhelm Leonhardt

(suita junior)

100 EURO

110 EURO

110  EURO

100 EURO

Tarifele sunt pentru 1 noapte, includ TVA, micul dejun,  taxe locale și taxele hoteliere .

Detalii camere:

- cameră dublă standard, pat matrimonial (Hilda şi Sofia)

- cameră dublă standard , pat matrimonial (Elisabeta)

- cameră dublă superioară , pat matrimonial (Franceska))

- cameră triplă superioară, pat matrimonial + pat single (Rozalia)

- suită duplex, pat matrimonial + două paturi single (Regina)-

 -suită junior, pat matrimonial (Wilhelm Leonhardt).

Rezerva acum

Sunt de acord cu Termenii si Conditiile rezervarii